my name is Erra . buat belog ni untuk tempat meluahkan segala isi hati yang terperap dan berkongsi ilmu . do follow me if you like me friendly (: .

Wednesday, January 23, 2013

kenapa Bayar Lebih ? hanya RM 20 di Sunway Lagoon :)

okay kat sini akak vroom nak cerita pasal ni -----> Sunway lagoon big 20 promotion .
promotion ni macam ni . masuk Sunway Lagoon dengan hanya bayar RM20 untuk 5parks .berbaloi kan ? sangat berbaloi !. tapi ada syarat  1.Malaysian . 2. setiap 20 hari bulan . 3. 1000 orang terawal. 

so , kitorang dah plan betul2 dah . check calendar , bulan berapa 20 haribulan jatuh pada hari weekend . DUSH . 20th january 2013 . yeahh memang terbaik . kitorang buat plan baik punyaaa , nak stay up dekat sunway tuh untuk grab the ticket . kitorang gerak pada hari sabtu . bertujuh . Aku, Muni . Dayah. Yana .Tiqah . Nuri . Mas. gegirls MJII :)
 
perjalanan yang sangat jauh , kena naik bas, KTM , lrt semua tuh. nasib baik , aku dah pernah pergi Sunway Lagoon, then tahu lah sikit2 nak kena amek train mana . kitorang berhenti dekat KL sentral , then tukar amek LRT ke Kelana Jaya . dekat Kelana jaya tuh terus ada bas pergi ke Sunway Piramid harga tiket RM1 .

Masa sampai kat Sunway Lagoon tu , a bit teruja lah , sebab ramai orang jugak yang satu kepala dengan kitorang . GRAB THE TICKETS yeahhh . erkk maybe tu dalam kepala diorang . then , kitorang cari port, port untuk makan . kitorang ada beli bekal untuk makan . you know kitorang tak makan dari pagi . nampak tak anak dara pemalas HAHA.

dah nak dekat pukul 12 tu , ada lah orang duk sambung2 pagar. aisyhh kitorang dah mula terpinga2 .lepas tu aku pergi beranikan diri tanya , buat apa sambung pagar , kaunter bukak pukul berapa? aisyh pak cik taknak jawab pulak. bila tanya sorang Mak Cik ni , dia bagitahu lah flow untuk dapatkan ticket .siap ada polis lagi untuk jaga keselamatan . biasa lah nak rebut2 tiket ni mesti ada sesi tolak menolak .ALHAMDULILLAH kali ni takde . TERIMAKASIH BANG POLIS :)  . jyeahhh who knows kitorang antara TOP 100 ! . big clap for us . 
itu dia . gambar sekali dengan myKad i bagi youuuu !.ouh no alamak , kitorang belum Isyak, !!! memang tak tahu nak isyak kat mana , kitorang pun tanya lah pakcik2 kat situ , pukul 2 kot masa tu , diorang bukak kan Sunway Piramid khas untuk kitorang .WOWWW rasa special sgt .kitorang pun cepat2 pergi cari surau .
                                                                                                                                                                                             
 ini dia Tandas Sunway Piramid yang di conquer oleh kitorang . :) :) :)
then kitorang siap siap solat Isyak , keluar lah . x boleh lama2
le seven girlprengs :)
ouh makanan pagi kitorang dibeli oleh MR.K thanks MR.K <3 .. gataiii hahahha. malam tu kitorang tidur di surau yg dekat dengan sunway piramid, tepi caltex tuh . dalam pukul 9 pagi kitorang gerak nak mandi manda ..
yeahhhh ..macam2 kitorang main . mula mula start dengan benda2 yang basah dulu . main air , 

main surfing ni aku failed. tercampak kat mana2 dah .dari bawah sampai atas aku tercampak
HAHAHA al maklumlah ringan kui3
gelongsor ni aku main dua kali :)
main roller coaster :)


banyak lagi main ,kitorang plan habis kan semua mainan yang basah .lepas tuh mandi2 baru main yang kering2.. letih penat semua ada haha












last last kitorang try rumah hantu . sumpah awesome . haha . rumah hantu yang ni x pakai keretapi, kita sendiri kena jalan lari2. tapi kitorang banyak jugak kacau hantu tu . nak nak Si Nakal Muni tuh . HAHAHA
 
then , kitorang balik . eh before tu bergambar dulu dengan penjaga Sunway Lagoon nih 















3 comments:

  1. kan kan . kau kena grab jugak lah bee

    ReplyDelete
  2. Kat sane ade hotel murah2 x berhampiran sunway?? Dpn sunway ker..

    ReplyDelete